skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Kesäkuulumiset 2020

Kevät 2020 jää varmasti meille kaikille mieleen. Koulutyön siirtyminen etäopetukseen mullisti koulumaailman ja sen käytännöt. Vaikutus ulottui luonnollisesti myös hankkeessamme suunniteltuihin ja jo käynnistyneisiin kokeiluihin. Hankkeellemme myönnetty jatkoaika marraskuun loppuun saakka mahdollistaa kuitenkin sen, että voimme vielä syksyllä toteuttaa suunniteltuja kokeiluja.

Siirsimme myös kevääksi suunnitellut valmennukset ja muut tilaisuudet pikavauhtia verkossa toteutettaviksi. Kokemus niistä on ollut erittäin positiivinen. Toki aiemmin paikan päällä järjestetyissä tilaisuuksissa oleellisena osana ollut verkostoituminen ei toteudu etänä samalla tavalla kuin verkkototeutuksissa. Muulta osin verkossa tehty koulutus on kuitenkin toiminut hyvin, ja monessa tilaisuudessa osallistujamäärät ovat olleet jopa suurempia kuin perinteisissä toteutuksissa.

Kevät ja alkukesä on ollut monessa mielessä myös uuden oppimisen aikaa. Erilaiset digitoteutukset, verkkoalustat ja muut ovat tulleet tutuiksi paitsi työpaikoilla myös kouluissa entistä laajemmin. Käytännön kokemuksista saadaan arvokasta tietoa ja oppiminen on viimeistään tänä keväänä siirtynyt luokkahuoneen ulkopuolelle. Samalla oppimisen moninaiset ympäristöt ovat tulleet entistä näkyvimmiksi.

Vaikka keskitymme vielä vahvasti tekemään ja suunnittelemaan asioita syksyn osalta., on tullut aika myös koota hankkeen oppeja yhteen. Olemme kevään aikana koonneet opittuja asioita hankkeesta kansien väliin yhteiseen julkaisuun. Uunituoreeseen julkaisuumme pääset tutustumaan täällä. Julkaisu löytyy myös kotisivujemme materiaaleista.

Syksyllä pärähtää myös huikean loppuseminaarin muodossa! Kerromme hankkeen opeista aivan uudella tavalla virtuaalisesti 6.10. iltapäivällä. Merkitse päivämäärä jo kalenteriin! Kerromme pian lisää oppimisenuusiaika.fi-sivuilla.

Nyt on kuitenkin aika ladata akkuja erikoisen kevään jälkeen ja siirtyä kesäloman viettoon. Toivotamme kaikille oikein kaunista kesää! Palataan asiaan jälleen elokuussa.

Back To Top