skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Oppimisen tulevaisuus – yritysyhteistyötä oppimisympäristöissä

Hankkeen virtuaalinen päätösseminaari pidettiin 6.10.2020. Seminaarissa kuultiin inspiroivia puheenvuoroja hankkeen teemoista sekä hankkeen oppien jakamista. Kerroimme myös virtuaaliratkaisuja hyödyntäen hankkeestamme virtuaalisella messualueella. Kiitos kaikille seminaariin osallistuneille!

Alla voit tutustua seminaarin ohjelmaan ja otsikon takaa löydät puheenvuorojen materiaalit. Valitettavasti aivan kaikkien puheenvuorojen materiaaleja ei voida jakaa. Seminaarista on tulossa myös tallenne.

Ohjelma (muutokset mahdollisia):

12.30 Seminaari alkaa

Virtuaaliseen messualueeseen ja messuständeihin tutustuminen

  • Paneelikeskustelu: Kokeilutoiminta ja yritysyhteistyö oppilaitosten näkökulmasta / opettajien kokemuksia
  • Paneelikeskustelu: Kokeilutoiminta yritysten näkökulmasta / HeadAI, CGI, Load Last Save
  • Key note: Megatrendit ja niiden vaikutukset koulutuksen tulevaisuudelle, Elina Hiltunen, futuristi

Loppusanat
16 Tapahtuma päättyy

Tilaisuuden juontajana toimi Teemu Arina.

Puhujien ja juontajan esittely:

Kalle Nieminen uskoo valtion vahvaan rooliin innovaatioiden takana. Päivätyössään hän toteuttaa tätä konkreettisesti vetämällä Sitra Labia. Sitran tulevaisuuslaboratorio koostuu muutoksentekijöille suunnatusta koulutusohjelmasta ja yhteisöstä. Labin tavoitteena on auttaa yhteiskunnallisesta muutoksesta kiinnostuneita tekijöitä. Ennen Sitra Labia Kalle veti Ratkaisu 100 -haastekilpailua. Sidosryhmiltä Kalle on saanut monta nimitystä mm. Johtava Kokeilija, Kokeiluhörhö ja Innovaatiokilpailunörtti.

Futuristi Elina Hiltunen on koulutukseltaan diplomi-insinööri ja kauppatieteiden tohtori. Hän on aktiivinen luennoija, kouluttaja, kolumnisti ja tietokirjailija, joka on kirjoittanut 12 tietokirjaa. Hänen avainosaamisalueitaan ovat ennakoinnin menetelmät, megatrendit ja trendit (erityisesti teknologia ja kuluttajatrendit) ja heikot signaalit.

Teemu Arina on kansainvälisesti tunnettu digitalisaatioon erikoistunut tietokirjailija ja tulevaisuusteemoihin keskittynyt puhuja. Arina on erikoistunut erityisesti oppimisen, työn, johtamisen, asumisen, terveyden ja hyvinvoinnin avainkysymyksiin. Hän tutkii erityisesti ihmisen ja koneen välistä suhdetta ja mitä se merkitsee ihmiskunnan tulevaisuuden kannalta.

 

Back To Top