skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Helsinki

Helsinki ja koulut innovaatioalustoina

Oppiminen on laajentunut koululuokan ulkopuolelle ja jatkuu koko elämän. Oppimisen keinot ja mahdollisuudet ovat laajemmat kuin koskaan aiemmin – olemme uuden äärellä. Helsinki kehittää tulevaisuuden oppimisympäristöjä niin kouluissa kuin laajemmin koko kaupungissa. Kehittämässä mukana ovat myös yritykset ja loppukäyttäjät. Kaupunki ja koulut ovat loistavia innovaatioalustoja, joissa on mahdollisuus kehittää uusia fyysisiä, virtuaalisia ja digitaalisia oppimisympäristöjä. Helsinki avaa yrityksille useita mahdollisuuksia koulutusalan tuotteiden kehittämiseen yhdessä maailman parhaiden koulujen kanssa.

Helsingin kaupungin tavoitteena on toimia innovaatioalustana yrityksille uusien tuotteiden ja palveluiden kehittämisessä. Helsingin kaupunkistrategian (2017–2021) mukaan ”Helsingistä luodaan elinikäisen oppimisen innovatiivinen kokeilukaupunki. Yhteistyö johtavien suomalaisten ja kansainvälisten yliopistojen, kulttuurilaitosten, kehittäjien sekä yritysten kanssa edistää uuden kokeiluekosysteemin rakentamista.”

Koulutussektorilla toteutamme tätä Tulevaisuuden älykkäät oppimisympäristöt -hankkeessa, jonka rahoitus on vuosille 2017–2020.

Kehitystyömme kohteena ovat:

Ajankohtaista

Kehitystyömme kohteena ovat:

Yrityksille:

Nopeiden kokeiluiden ohjelma yrityksille

Nopeiden kokeiluiden ohjelma yrityksille

Nopeiden kokeiluiden ohjelma on suunnattu yrityksille, jotka kehittävät perusopetukseen tai lukioon soveltuvia tuotteita. Ohjelman aikana yritys pääsee kehittämään tuotettaan suoraan koulun arkeen soveltuvaksi yhdessä opettajien ja oppilaiden tai opiskelijoiden kanssa. 

Robotti

Easy Access Co-Development yrityksille

EAC eli Easy Access Co-Development tarkoittaa yrityksille  pilotointimahdollisuutta Helsingin kaupungin peruskouluissa ja lukioissa. Kokeilu lähtee yrityksen tarpeesta. Yritys voi hakea itse yhteiskehittämisestä kiinnostuneita opettajia tai tarvittaessa autamme sopivien koulujen ja opettajien etsimisessä. EAC mahdollistaa pitkän ja syvällisen yhteistyön opettajien kanssa.

EAC-pilotin tavoite voi olla esimerkiksi tuotteen kehittäminen tai konseptin validointi.

Innovaatiopilotit - koko kaupunki oppimisympäristönä

Innovaatiopilotit - koko kaupunki oppimisympäristönä

Yksittäisiä pilotointimahdollisuuksia eri aiheista aukeaa epäsäännöllisesti.

Olemme esimerkiksi toteuttaneet koulukiinteistön IoT-datan hyödyntämiseen tähtäävän sekä ruokahävikkidataa hyödyntävän pilotoinnin. Keväällä 2020 tehtiin oppilashallinnon järjestelmiin kertyvän henkilödatan hyödyntämiseen liittyvä my data -selvitystyö sekä yritysvalmennuksia. Lisäksi järjestettiin markkinoihin tutustumismatka Piilaaksoon lokakuussa 2019.

Helsingin infograafi EdTech-yrityksille - näin pääset aloittamaan yhteistyön

Helsingin infograafi EdTech-yrityksille - näin pääset aloittamaan yhteistyön

Onko teillä huippuratkaisu, jonka haluaisitte tuoda Helsingin kaupungin oppimisympäristöihin? Hienoa, kuulemme teistä mielellämme lisää!

Olemme nyt koonneet edtech-yrityksille infograafin siitä, mitä kannattaa ottaa huomioon, kun aloittaa yhteistyötä Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan kanssa. Infograafi on suunnattu erityisesti sellaisille edtech-firmoille, jotka eivät aiemmin ole tehneet yhteistyötä kaupunkiorganisaatioiden kanssa.

Helsingin tulee olla Suomen paras kaupunki yrityksille. Urbaani ympäristö tarjoaa hyvän kasvualustan yritysten innovaatiotoiminnalle ja vetovoimaisen asuinympäristön työvoimalle.

Ota yhteyttä

HELSINKI

Anna Rantapero-Laine

Erityisasiantuntija
[email protected]

TAMPEREEN AMMATTIKORKEAKOULU

Marja Keränen

Lehtori
[email protected]

TAMPEREEN KAUPUNKI,
Perusopetus ja varhaiskasvatus

Harri Jurvela

Kehittämispäällikkö
[email protected]

TAMPEREEN KAUPUNKI,
Lukiokoulutus

Jorma Suonio

Lukiokoulutuksen johtaja
[email protected]

TAMPEREEN KAUPUNKI, Tampereen seudun ammattiopisto Tredu

Tuula Hoivala

Kehitysjohtaja
[email protected]

TURUN AMMATTIKORKEAKOULU

Rauli Lautkankare

Lehtori
[email protected]

OULUN AMMATTIKORKEAKOULU

Johanna Pihlajamaa

Lehtori
[email protected]

ESPOO

Harri Luttinen

Digikehittämispäällikkö
[email protected]

FORUM VIRIUM HELSINKI

Matti Hämäläinen

Projektipäällikkö
[email protected]

TURKU

Projektitoimisto

[email protected]

OULU

Anne Koskela

Projektipäällikkö
[email protected]

Seuraa somessa #oppimisenuusiaika:

facebooktwitterlinkedin

Helsinki haluaa toimia yhä aktiivisemmin alustana mielenkiintoisille ja tuloksellisille innovaatioille, jotka tuottavat myös uusia vientimahdollisuuksia.

Back To Top