skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Ritaharjun monitoimitalo

Ritaharjun monitoimitalo

Oulun pohjoisosassa, Ritaharjun kasvavassa ja kehittyvässä kaupunginosassa sijaitseva koulu on yksi Suomen suurimmista. Ritaharjun koulussa työskentelee noin 130 henkilö, joista opetushenkilökuntaa on noin 90. Lukuvuonna 2018–2019 koulussa on reilut 1 400 oppilasta.

Tällä hetkellä Ritaharjun koulu toimii kolmessa eri rakennuksessa. Toiminta keskittyy vuonna 2010 valmistuneeseen Ritaharjun monitoimitaloon, jonka välittömässä läheisyydessä on lisärakennus. Kouluun kuuluva Pohjois-Ritaharjun yksikkö sijaitsee noin kahden kilometrin päässä monitoimitalolta. Lisäksi Ritaharjun koulun yhteyteen ollaan rakentamassa yläkoululle uutta rakennusta. Rakennuksen on arvioitu valmistuvan syksyllä 2019.

Ritaharjun monitoimitalossa toimii koulun lisäksi päiväkoti, nuorisotila ja kirjasto. Monitoimitalon toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan tukemaan eri käyttäjäryhmien yhteistoiminnallisuutta. Tämä näkyy paitsi tilojen käytössä, myös toiminnan yhteisöllisyyden huomioon ottamisessa. Koulu on innostunut kokeilemaan ja viemään eteenpäin uusia oppimista tukevia innovaatioita laaja-alaisesti. Se on ollut toimintansa aikana mukana useissa tutkimus- ja kehittämishankkeissa.

Ritaharju tulee toimimaan haastekilpailun kautta mukaan haettavan nopeiden kokeilujen -ohjelman kohdeympäristönä keväällä 2019.

Back To Top