skip to Main Content

Hanke on päättynyt 30.11.2020. Sivustoa ei enää päivitetä.

Ruokahävikkidataa Tarjolla! Keksi Paras Tapa Hyödyntää Sitä Ja Pilotoi Helsingissä!

Helsingin kaupunki yhteistyössä Palvelukeskus Helsingin kanssa avaavat haastekilpailun, jossa etsitään parhaita tapoja hyödyntää ruokahävikkidataa. Tavoitteena on auttaa yrityksiä kehittämään uudenlaisia ratkaisuja, jotka auttavat kaupunkia esimerkiksi tuotantomäärien optimoinnissa, ruokahävikin vähentämisessä tai hiilijalanjäljen pienentämisessä.

HELSINKI | 5.8.2019

Palvelukeskus Helsinki on mukana  50 000 koululaisen ruokahetkessä päivittäin. Ruokaa valmistetaan noin 650 toimipisteessa. Useimmissa toimipisteissä kerätään tarkat tiedot lautashävikistä sekä linjastohävikistä. Tämä data on nyt tarjolla yrityksille uusien konseptien testaamiseen ja tuotteiden kehittämiseen. Parhaimpia ideoita voidaan myös pilotoida käytännössä, jolloin yritykset saavat suoraa palautetta ja käyttökokemusta palvelustaan.

Helsingin kaupungin tavoite on olla Euroopan paras kokeilualusta yrityksille vuoteen 2025 mennessä. Ruokahävikkidatan haaste on yksi askel tätä tavoitetta kohti.

“Olemme nyt tarjoneet pilotointimahdollisuuden noin 20 suomalaiselle yritykselle Helsingin kaupungin oppilaitoksissa. Yleensä se on tarkoittanut tuotteen käyttöä opetuksen yhteydessä. Tämä on ensimmäinen dataresurssi, minkä tarjoamme yrityksille. Olen erittäin iloinen, että pystymme etsimään uusia ekologisuutta lisäävia ratkaisuja juuri kun Helsinki on päättänyt tulla hiilineutraaliksi vuoteen 2035-mennessä,” kertoo pilottia vetävä Raigo Megerild Helsingin elinkeino-osastolta.

Haastekilpailuun voi ilmoittautua mukaan 5.9. asti ja varsinaisten tarjousten jättöaika on 19.9. Kaupunki valitsee pilottiin korkeintaan kolme yritystä ja maksaa kullekin pilotille korkeintaan 6 000 eur (+alv). Tarkemmat ohjeet ja varsinainen tarjouspyyntö löytyvät täältä.

 

Tiedustelut: Raigo Megerild, yritysasiamies, Helsingin kaupunginkanslia, elinkeino-osasto, raigo.megerild@hel.fi, puhelin +358 40 638 6794

Kuva: Rhinoceros Oy, 2014

 

Back To Top